Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

20.06.2023

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 2023

Σάββατο του Λαζάρου 08 Απριλίου 2023 και ώρα 9:00-19:30, Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης»

Στις 8 Απριλίου 2023 (Σάββατο του Λαζάρου) πραγματοποιήθηκε για 48η χρονιά η Μετεκπαιδευτική Ημερίδα της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 2023 (Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης, Κεντρικό Κτίριο ΕΚΠΑ).  Αυτή η Ημερίδα αποτελεί την αρχαιότερη ετήσια Εκδήλωση που καθιερώθηκε από Πανεπιστημιακή Κλινική της Ιατρικής μας Σχολής.

Στην Ημερίδα αυτή, όπως και κάθε χρόνο παρουσιάσθηκαν συνοπτικά τα νεότερα θεραπευτικά δεδομένα που προέκυψαν κατά το 2022 και καλύφθηκαν όλοι οι τομείς της Παθολογίας και των ειδικοτήτων της από ειδικούς που ασχολούνται κλινικά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά με τις επιμέρους νόσους. Επίσης, διανεμήθηκε δωρεάν ειδικός τόμος με εκτενή αναφορά και βιβλιογραφία στις Θεραπευτικές Εξελίξεις που σημειώθηκαν κατά το 2022. Ιδιαίτερη επιτυχία είχε η απογευματινή Στρογγυλή Τράπεζα που ήταν αφιερωμένη στις νεότερες Θεραπευτικές Εξελίξεις στα νοσήματα του γαστρεντερικού συστήματος και του ήπατος με τη συμμετοχή των Καθηγητών της Σχολής μας Γ. Παπαθεοδωρίδη, Σ. Μανωλακόπουλου, Μ. Καραμούζη, Ι. Κοσκίνα και του Συντονιστή-Διευθυντή Σ. Μιχόπουλου.

Εκτός από τα στελέχη, τους συνεργάτες και τους ειδικευόμενους της Θεραπευτικής Κλινικής και του Παθολογικού Τομέα του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», με χαρά σημειώσαμε την παρουσία παλαιών συνεργατών της Κλινικής, Ομότιμων και εν ενεργεία Καθηγητών της Σχολής μας καθώς και πολλών φοιτητών μας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο του site του ΕΚΠΑ Hub.uoa.gr παρατίθενται συνοπτικά τα κύρια σημεία των παρουσιάσεων.

https://hub.uoa.gr/therapeutic-developments-2023-review/

Εκ μέρους της Θεραπευτικής Κλινικής θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας και να τους προσκαλέσουμε στις «Θεραπευτικές Εξελίξεις 2024» που θα πραγματοποιηθούν και πάλι το Σάββατο του Λαζάρου, 2024 (27 Απριλίου 2024).